Nå vil regjeringen slå et slag for de aller minste og innfører fra nyttår en ny økonomisk støtte gjennom det de kaller Merkur-programmet.

– Små dagligvarebutikker er viktige samlingsplasser mange steder. At butikkene får mulighet til å utvikle seg, bidrar til levende lokalsamfunn i hele landet, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Butikker, som har under 3 millioner kroner i årlig omsetning, kan få inntil 100.000 kroner per år i tilskudd. Støtten skal bidra til å opprettholde butikken, og gi forbrukere og virksomheter tjenester de trenger. Ordningen gjelder butikker med viktige servicefunksjoner i lokalsamfunnet.

– Mange av butikkene er mer enn bare en plass å handle, og nå gir vi støtte for at også de minste butikkene skal kunne utvikle seg mer. Vi ønsker levende lokalsamfunn i hele landet. Gode samlingsplasser er viktig for å oppnå dette, sier Sanner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.