Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Stortinget

Vil ha svar fra UD om konsulentmillioner

Bevilgningene fra Utenriksdepartementet til det private konsulentselskapet International Law and Policy Institute (ILPI) ble drøftet i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tirsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi tar til etterretning at statsråden har innledet gransking av saken. Vi ber om at vi får rapporten oversendt så snart den foreligger, sier Fremskrittspartiets Helge Thorheim til NTB.

Henvendelsen til UD fikk tilslutning fra alle partier under tirsdagens møte i kontrollkomiteen. Det er en tildeling på 24 millioner som ble gjort i 2011, som nå er under gransking i departementet.

Ifølge avisen skal ILPI ha blitt tildelt en millionbevilgning etter to virkedagers saksbehandling, seks uker før søknadsfristen gikk ut. Totalt har ILPI fått 40 millioner kroner av UD for et prosjekt om kjernevåpen. Støtten skal ha blitt gitt til ILPI gjennom såkalte tilskuddsmidler, altså ikke gjennom en anbudskonkurranse.

– Vi kjenner oss ikke igjen i den fremstillingen mediene har gitt av vår rolle i søknadsprosessen rundt kjernevåpenprosjektet. UD gjennomgår nå denne saken, og det støtter vi. Vi bidrar direkte til UD med det vi har av informasjon som kan bidra til å opplyse saken, sier Njål Høstmælingen, direktør i ILPI, til NTB.

Han understreker at de forstår at forvaltning av bistandsmidler har stor offentlig interesse, at de gjerne bidrar i denne debatten.

Les også: Regjeringen slår et slag for de minste dagligvarebutikkene

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:

Politikk og samfunn Stortingets kontrollkomité Stortinget
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.