– Vi tar til etterretning at statsråden har innledet gransking av saken. Vi ber om at vi får rapporten oversendt så snart den foreligger, sier Fremskrittspartiets Helge Thorheim til NTB.

Henvendelsen til UD fikk tilslutning fra alle partier under tirsdagens møte i kontrollkomiteen. Det er en tildeling på 24 millioner som ble gjort i 2011, som nå er under gransking i departementet.

Ifølge avisen skal ILPI ha blitt tildelt en millionbevilgning etter to virkedagers saksbehandling, seks uker før søknadsfristen gikk ut. Totalt har ILPI fått 40 millioner kroner av UD for et prosjekt om kjernevåpen. Støtten skal ha blitt gitt til ILPI gjennom såkalte tilskuddsmidler, altså ikke gjennom en anbudskonkurranse.

– Vi kjenner oss ikke igjen i den fremstillingen mediene har gitt av vår rolle i søknadsprosessen rundt kjernevåpenprosjektet. UD gjennomgår nå denne saken, og det støtter vi. Vi bidrar direkte til UD med det vi har av informasjon som kan bidra til å opplyse saken, sier Njål Høstmælingen, direktør i ILPI, til NTB.

Han understreker at de forstår at forvaltning av bistandsmidler har stor offentlig interesse, at de gjerne bidrar i denne debatten.

Les også: Regjeringen slår et slag for de minste dagligvarebutikkene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet med DN Investor

Se DNtv:
Det er ikke bare store penger
Bli med demokraten Jim Thompson når han er ute og engasjerer velgere i et afroamerikansk nabolag i byen Rock Hill,
01:45
Publisert: