- Vi venter at perioden med turbulens kommer til å vare en stund, sa USAs finansminister Hank Paulson tirsdag følge Financial Times.

Uttalelsene kom etter at det ble kjent at kredittratingbyråene er innkalt til et møte i Washington med paraplyorganisasjonen for verdens ulike tilsynsmyndigheter for finansmarkedene. Ratingbyråene må forklare hvordan de vurderer strukturerte produkter basert på boliglånspapirer.

- Vil vare lenge
Paulson sa at han var med på "den russiske gjeldskrisen, Asia-krisen og kredittkrisen i Latin-Amerika" da han jobbet i investeringsbanken Goldman Sachs. Han mener usikkerheten kommer til å vare lengre denne gangen.

Kompleksiteten og spredningen vil forlenge krisen, ifølge Paulson.

Amerikanske boliglån er blitt delt opp og distribuert gjennom ulike papirer og har for eksempel dukket opp i tyske Landesbanken, statlige regionalbanker i Tyskland.

Sliter med verdivurderingen
- Årsaken til at det kommer til å ta lengre tid i dag er at vi er mer globaliserte, sa Paulson ifølge avisen.

Finansinstitusjonene sliter med å verdivurdere de komplekse papirene. Ifølge Financial Times møter Paulson daglig bankfolk som prøver å vurdere komplekse lånesertifikater og andre produkter basert på underliggende ressurser.

- Når de er sikre på at de forstår produktene, vil tryggheten komme tilbake, mener han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.