Til tross for at britiske myndigheter mandag kveld garanterte for bankinnskuddene, var det for fjerde dag på rad lange køer av folk som ville ta ut penger, utenfor banken tirsdag.

Etter at kursen hadde rast med rundt 30 prosent de to foregående handelsdagene, opplevde banken en kursøkning på 9 prosent i morgentimene tirsdag.

Også forretningsbankene Alliance & Leicester og Bradford & Bingley, som begge har opplevd store kursfall de siste dagene, steg i verdi.

Årsaken til kursoppgangen er trolig innskuddsgarantien britiske myndigheter ga dagen før.

I tillegg sprøytet sentralbanken Bank of England inn ytterligere 4,4 milliarder pund, nesten 50 milliarder norske kroner, inn i pengemarkedet tirsdag. Hensikten er å hjelpe finansinstitusjoner til å håndtere de kortsiktige likviditetsproblemene som har oppstått i kjølvannet av uroen på de globale finansmarkedene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.