– Energi og klima er ekstremt viktig for fattige mennesker. Et forverret klima vil innebære ødelagte avlinger på grunn av for mye eller for lite nedbør og føre til sult og uro, sier Gates, som har viet sitt liv til veldedighet etter at han trakk seg ut av den daglige driften av Microsoft i 2008.

Han sier han nå vil satse på utvikling av «terrakraft», atomreaktorer som kan bruke avfall fra dagens atomkraftverk som brensel.

Utviklingen av terrakraftreaktorer vil koste flere hundre millioner dollar, og en testreaktor vil koste milliarder, men så snart teknologien er på plass, vil markedet presse prisene nedover, mener Gates.

I dag forskes det på terrakraft i Frankrike og Japan, og land som India, Russland, Kina og USA har også meldt sin interesse, sier Gates, som nå drømmer om ei karbonnøytral framtid.

– Vi trenger et energimirakel. Mikroprosessoren og internett er mirakler. Dette er et tilfelle hvor vi må ta sats og få miraklet på plass på kort tid. (©NTB)

Les også: Obama gir lånegaranti til atomkraftverk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.