Siestaen har hatt trange kår i finansdistriktet i Argentinas hovedstad Buenos Aires i mange år. Men det vil eieren av byens første "Siestario" nå endre på, skriver Reuters ifølge business.dk.

I den nye butikken kan trette bankansatte komme inn og få en lunsjlur i kompakt form.

- Powernapen skal hjelpe til med å unngå at man brenner seg mentalt ut og gjøre en mer produktiv, sier Viviana Vega, som står bak ideen.

Før man kan bli kunde i Vegas soveshop må man til samtale med eieren, som er utdannet psykolog. Her skal man velge hvilken farge det dempede lyset skal ha, i tillegg til å bestemme seg for hvilken duft man foretrekker i rommet.

Hardt arbeidspress
Hardt arbeidspress er årsaken til at mange nå kjøper seg powernaps.

Både i Sør-Amerika, Spania og Portugal har siestaen i en lang årrekke vært under press. Rytmen med å dele arbeidsdagen i to harmonerer ikke særlig godt med en globalisert verden som ikke sover middag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.