300 personer er arrestert i en razzia mot italiensk mafia, i hva som er en av tidenes største italienske politiaksjoner.

Over 3000 politifolk var involvert i aksjonen mot den mektige Ndrangheta-mafiaen, der siktelsene inkluderer mord, utpressing, våpensmugling og narkotika, ifølge AP.

Ndrangheta er en av Italias fire største mafiaorganisasjoner, og er regnet for å være mektigere enn den beryktede sicilianske mafiaen.

Omsetning på 44 milliarder euro
Den norditalienske gruppen, med sete i Milano, skal ha en omsetning på 44 milliarder euro årlig - som tilsvarer hele 3,8 prosent av Italias bnp.

Aksjonen skal ha rammet organisasjonen svært hardt og brutt ned økonomien og infrastruktur. Aksjonen startet mandag med beslag av store deler av verdiene til forretningsmannen Gioacchino Campolo, kjent som Pokerkongen.

Politiet skal ha beslaglagt verdier for opp mot 330 millioner euro, ifølge Reuters.

Les også: Dødelige forfalskninger

Søppel-mafia truer miljøet i Sør-Italia

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.