Bare dager etter at Playboy-grunnlegger Hugh Hefner forsøkte å ta Playboy-konsernet av børs ved å legge inn et bud som verdsetter konsernet bak det verdensberømte mannebladet til 184 millioner dollar, har erkerivalen Penthouse kommet på banen, melder Marketwatch.

Budet fra Penthouse-eieren FriendFiender Networks verdsetter Playboy til 210 millioner dollar.

Hugh Hefner eier allerede 69,5 prosent av Playboys a-aksjer og 27,7 prosent av b-aksjene. Han grunnla bladet i 1953 og tok selskapet på børs i 1971.

I forbindelse med budet mandag denne uken skrev Hefner i et brev til styret i selskapet at han ikke er interessert i et salg eller en fusjon med en tredjepart.

Playboy Enterprises stiger 1,8 prosent på New York-børsen torsdag. Den siste uken har imidlertid aksjen steget mer enn 40 prosent.

Ifjor høst gikk det rykter om at Hefner var i ferd med å selge unna livsverket: Playboy selges? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.