I disse dager har Emirates nærmest tapetsert København med en markedsføringskampanje danskene knapt har sett maken til.

Over sommeren får danske reisende muligheten til å fly med noen av verdens mest luksuriøse flyselskaper, for da etablerer både Emirates og Gulf Air seg i Danmark med faste ruter til henholdsvis Dubai og Bahrain. Samtidig oppgraderer Qatar Airways antall flyvninger til Doha, skriver business.dk.

- Det er en helt spesiell form for fly- og serviceopplevelse. Emirates og Qatar Airways er kjent for å ha de mest moderne flyene i hele verden. De har det nyeste utstyret, de største skjermene og så videre. Hele entertainment-delen og catering-delen er øverst i toppen hos disse flyselskapene, sier flyekspert Ole Kirchert Christensen fra Travelbroker.

Satser beinhardt på service
Mens andre nettverksselskaper stripper ned på servicen ombord og kutter kostnader for å ligne sine suksessrike lavpriskonkurrenter, har flyselskapene fra Midtøsten - med Emirates i spissen - valgt helt motsatt strategi: Ved å kjøre beinhardt på deilig flymat, luksus og topp service - uten å presse prisene til værs - har de blitt omfavnet av flypassasjerene.

Mens en rekke flyselskaper sliter med knallrøde tall, blir alt Emirates tar i til gull.

For finansåret 2010/2011 fremla toppsjef Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum i mai et overskudd på imponerende 1,6 milliarder dollar (8,7 milliarder kroner). Omsetningen økte med over 26 prosent til 15,6 milliarder dollar (85 milliarder kroner). Perioden går fra april 2010 til mars 2011, og overskuddet økte med hele 52 prosent.

Les mer: Flyselskapet som ALLTID lykkes

Qatar Airways er et av svært få flyselskaper som har fått fem stjerner av Skytrax, og Emirates´ flymat er kåret som verdens beste av Skyscanner.

- Disse arabiske selskapene er interessante, fordi de satser beinhardt på å ha en ypperlig service, mens de europeiske og amerikanske selskapene har skåret kraftig ned på nettopp de områdene, sier Kenneth Karskov til business.dk. Karskov blogger om flybransjen og er medgründer av viviro.com, som sammenligner priser på flybilletter.

Vasser i penger
Emirates satser stort på komfort og har innrettet sine nye Airbus A380-fly med blant annet bar til passasjerene på førsteklasse. Og ekspertene tror at nettopp satsingen på luksus og topp service kan lokke businessreisende - ikke minst fordi prisen er lav i forhold til hva man får for pengene.

De arabiske flyselskapene satser først og fremst på transferpassasjerer, som skal videre med fly fra Doha og Dubai til blant annet Australia og Asia.

Og de har enorme pengesummer å rutte med: Med den oljerike staten Dubai i ryggen som storaksjonær har Emirates bestilt hele 156 fly til en samlet verdi av svimlende 50 milliarder dollar de neste årene. Det skremmer konkurrentene.

Les: - Emirates en stor trussel

Emirates setter i gang sine daglige ruter mellom København og Dubai 1. august.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.