FBI etterforsker hvordan hackere tirsdag lyktes med å overta Twitter-kontoen til nyhetsbyåret Associated Press og sende ut en falsk melding om et angrep på president Barack Obama.

Ifølge den falske Twitter-meldingen hadde det vært to eksplosjoner i Det hvite hus, og president Barack Obama var såret.

Meldingen fikk aksjekursene på Wall Street til å falle med nesten 1 prosent, men da AP kort tid etter opplyste at meldingen var uriktig og ikke kom fra dem, steg kursene igjen.

USAs føderale politi (FBI) opplyste tirsdag kveld at de har innledet etterforskning for å finne ut hvordan hackerne greide å overta APs Twitter-konto.

En ukjent hackergruppe som kaller seg selv Syrian Electronic Army har tatt på seg ansvaret for hackingen, men det er ikke fastslått hvem dette er eller om de virkelig sto bak.

Les også: Falsk Twitter-melding om eksplosjon i Det hvite hus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.