Tesla-sjef Elon Musk er angivelig på vei til Kina denne måneden for samtaler med det kinesiske oljeselskapet China Petroleum & Chemical Corp, kjent som Sinopec, skriver MarketWatch onsdag, som viser til kinesiske medier.

Formålet skal være å diskutere bygging av ladestasjoner i Sinopecs riksdekkende nettverk av bensinstasjoner.

Sinopec, Kinas største oljeselskap, skal ha i første omgang ha planer om å bygge ladestasjoner i Beijing-området, og deretter spre dem til omkringliggende steder som havnebyen Tianjin og Heibei-provinsen.

Prisene på Teslas luksusdoning Model S ble satt i januar og anses som attraktiv, ifølge MarketWatch.

Elbilprodusenten skal etter planene begynne å levere biler til sine kinesiske kunder denne måneden, med Musk tilstede i Kina for å kickstarte salget.

Kina har oppmuntret til bredere bruk av elbiler som følge av den kraftige forurensningen i landet. Utbredelsen har imidlertid vært hemmet av mangelen på et riksdekkende nettverk, ifølge MarketWatch.

Les også:
USA irritert på Kinas valuta-krumspring
- Flere selskaper må gå konkurs
Veksten bremser i Kina  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.