Israels statsminister Benjamin Netanyahu kaller avgjørelsen «et feilgrep».

Israel ba USA og EU om å boikotte Palestinas nye regjering ettersom den er støttet av Hamas, som Israel, USA og EU anser som en terrororganisasjon.

– Dette er et palestinsk steg mot terrorisme og vekk fra fred, sa Netanyahu, og kalte USAs og EUs avgjørelse om å gi samlingsregjeringen støtte «et feilgrep».

Vil samarbeide

Både EU og USA har uttalt at de vil samarbeide med den nye regjeringen og fortsette å sende hjelp til palestinske myndigheter.

Den nye palestinske statsministeren Rami Hamdallah ønsket USA, EU og arabiske lands avgjørelse om å samarbeide politisk og økonomisk velkommen.

Norges utenriksminister Børge Brende (H) vil samarbeide med den nye regjeringen, men sier det er avgjørende at ikke økonomisk støtte fra Norge tilfaller Hamas.

– Norge vil fortsette det nære samarbeidet vi har hatt med palestinerne siden Oslo-avtalen for å nå målsettingen om en tostatsløsning, skriver Brende i en epost til NTB. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.