Barrosos uttalelser kom kun få dager etter at den palestinske samlingsregjeringen ble tatt i ed. Regjeringen består av uavhengige teknokrater, men er støttet av Hamas, noe som ikke har blitt godt mottatt i Israel.

Både USA og EU anser Hamas som en terrororganisasjon.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har kalt regjeringen et feilgrep og et steg vekk fra fred mellom israelerne og palestinerne.

– Av hensyn til en fremtidig fredsavtale og for en legitim og representativ regjering, bør palestinsk forsoning støttes, sa Barroso på en konferanse i byen Herzliya.

Enhver palestinsk regjering bør opprettholde prinsippet om ikkevold, forplikte seg til en tostatsløsning og en forhandlet løsning på konflikten, noe som vil innebære å akseptere gjeldende avtaler så vel som å anerkjenne Israels rett til å eksistere, sa Barroso.

Da nyheten om at Fatah-partiet og Hamas-bevegelsen hadde blitt enig om at det skulle dannes en samlingsregjering for Gaza og Vestbredden kom i slutten av april, avbrøt Israel de USA-ledede fredsforhandlingene med Palestina.

Les også:
Må overbevise Stordalen på to minutter
«Et av de raskest voksende selskapene noensinne»
Sjeføkonom spår børsras på 30 prosent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.