Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
TIL INGEN NYTTE. Utenfor Benin i Nigeria ble faklingen ved dette oljefeltet stanset gjennom et kvoteprosjekt. I Afrika brennes gass som kunne gitt strøm til halve kontinentet. Foto: Carbon Limits.
TIL INGEN NYTTE. Utenfor Benin i Nigeria ble faklingen ved dette oljefeltet stanset gjennom et kvoteprosjekt. I Afrika brennes gass som kunne gitt strøm til halve kontinentet. Foto: Carbon Limits. les mer

no_topic

Utviklingsland skades av store firmaer

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Utviklingsland blir stadig mer skadelidende av at globale selskaper utnytter skatteforskjeller og flytter profitten til land med lave skattenivåer, sier Det internasjonale pengefondet (IMF).

Men få land kan beskytte seg mens de befinner seg midt i konkurransen om investeringer i en spiral som stadig mer framstår som et «kappløp mot bunnen», skriver IMF i en ny rapport.

Situasjonen blir ikke bedre av at selskapene i stadig større grad er i stand til å flytte på immaterielle aktiva, som for eksempel opphavsrett, for å unngå skatt.

IMF sier at jo flere land som gir etter for investorenes krav når det gjelder skatt, desto mer skadelidende blir det internasjonale samfunnet.

At internasjonale selskaper reduserer skatten de betaler, og på lovlig vis omgår skattekrav, får store følger for landenes økonomi og undergraver evnen til å finansiere statens utgifter mens de sliter med store underskudd.