Da Sam Walton i 1962 åpnet den første Wal-Mart-butikken i byen Rogers i Arkansas hadde han neppe trodd at den butikken noen tiår senere skulle utvikle seg til verdens største detaljhandelskonsern, og at hans arvinger, tre barn og to nieser, skulle bli USAs rikeste familie.

Med en samlet formue på 152 milliarder dollar (cirka 940 milliarder kroner) troner nemlig Wal-Mart-arvingene suverent på topp på det amerikanske tidsskriftet Forbes oversikt over de ti rikeste familiene i USA.

Familien eier i dag 51 prosent av Wal-Mart-kjeden.

Nummer to på listen er de fire Koch-brødrene, med en formue på 89 milliarder dollar. Brødrene arvet deres far, Fred VC. Koch, som grunnla Koch Industries.

På tredjeplass kommer Mars-familien, som har blitt søkkrike på sjokoladene Mars, Snickers og M&M. Familieformuen som er delt likt på stifteren Frank Mars' tre barnebarn er på rundt 60 milliarder dollar.

Største private

Den fjerde rikeste familien i USA er arvingerne til USAs største private virksomhet, Cargill (43 milliarder dollar), og på femteplass kommer Johnson-familien, som er barnebarna til stifteren av kapitalforvaltningsselskapet Fidelity (39 milliarder dollar).

Sjetteplassen inntas av arvingene til mediegiganten Hearst. De har i dag en formue på 34 milliarder dollar.

Cox-familien, arvingerne til kabelvirksomheten Cox Communications, ligger på syvende plass med en formue på 32 milliarder dollar.

På åttende plass med 29 milliarder dollar kommer familien Pritzker. Grunnlaget for formuen er hotellvirksomhet og finansielle investeringer.

Niende og tiende plassen innehas av arvingene til vannrensingsfirmaet SC Johnson og entreprenørfamilien Duncan bak det Texas-baserte energiselskapet Enterprise Products.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Dette er verdens rikeste noensinne