Citigroup betaler et forlik på syv milliarder dollar, eller 43 milliarder kroner, for sin involvering i finanskrisen. Av summen er fire milliarder dollar, omtrent 25 milliarder kroner, en bot betallt kontant. De resterende beløpene brukes på erstatning til kunder, og kompensasjon til den amerikanske statens advokater og reguleringsorganer.

Det skriver Wall Street Journal mandag.

- Vi tror dette forliket er i aksjonærenes beste interesser, og lar oss se mot fremtiden og bevege oss fremover, sier Citigroup-topp Michael Corbat i en uttalelse.

Det er Citigroups handel med råtne boliglån i tiden opp mot finanskrisen som har ført til erstatningskravet.

Boten er et resultat av to og en halv måneder med intense forhandlinger, ser justisdepartmenetet på et tidspunkt truet med å gå til rettssak mot banken.

Les også på DN.no:

Kremtall fra Diplom-Is

Nesten 1,5 millioner så Götze bli finalehelt

Åpner for 328 milliarders oppkjøp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.