Indiske myndigheter planlegger en betydelig ekspansjon av landets solkraftkapasitet, på opptil 20 gigawatt - noe som vil være en tidobling av landets kapasitet per dags dato.

Det skriver Bloomberg News mandag.

Ifølge Tarun Kapoor i Indias departementet for ny og fornybar energi, planlegges det et program for nye solparker basert på billige statlige lån og subsidier.

- Vi planlegger et solpark-program, som skal opp til godkjenning i kabinettet om en måneds tid, sier han til Bloomberg News.

Ifølge nyhetsbyrået planlegger India noen av verdens største solkraftanlegg, som del av et initiativ med mål å kutte kostnader og øke kraftproduksjonen. Spesifikt, planlegges fire såkalte «ultra-mega»-prosjekter, som skal produsere kraft til en makskostnad på 5.500 rupi pr megawattime - om lag 32 prosent lavere enn det globale gjennomsnittet, ifølge data innhentet av Bloomberg News.

Ifølge Kapoor, vil statlige subsidier sørge for billig land der parkene skal bygges.

I tillegg planlegger indiske myndigheter en anbudsrunde for 1.500 megawatt, hvor de endelige detaljene vil bli sluppet i løpet av august, og de første 750 megawattene blir tildelt i slutten av september.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.