Verdens største møbelkjede fikk omsetningsrekord i fjor, med 234,5 milliarder kroner, ifølge Ikea. Det er en økning på tre prosent fra året før.

- Ikea-gruppen fortsetter å vokse, og jeg er glad for å se vekst i alle salgskanaler i eksisterende varehus, i nyopprettede varehus og i e-handel, sier konsernsjef Peter Agnefjäll til den svenske avisen Dagens Industri (DI).

Ikea har opplevd både flere besøkende i varehusene og mer salg på nett, ifølge kjeden, som er kjent for å holde forretningstallene sine tett til brystet. Årsregnskapet blir ikke publisert før i januar.

Ikea har hatt sterke resultater å vise til også i årene etter finanskrisen. Kina er det markedet som har vokst raskest, og har styrket veksten for møbelgiganten, ifølge konsernsjefen.

- Vi fortsetter å se positive tegn i kjøp og det er en stor glede å kunne rapportere vekst i nesten alle markeder, ikke minst i Sør-Europa, sier Agnefjäll, og understreker at varehuskjeden fortsatt er i startgropen i mange markeder.

Selskapet får det meste av inntektene sine fra Europa, men er på vei opp i voksende markeder, blant annet i India hvor det planlegges 25 nye varehus.

Agnefjäll sier til DI at han forventer fortsatt vekst fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.