Det sa Sjoigu i møter med Malaysias forsvarsminister Hishammuddin Hussein i Moksva onsdag.

– Flystyrten skjedde i ukrainsk luftrom. Ukraina må ta det fulle og hele ansvaret for det som skjedde. Jeg er overbevist om at denne tragedien ikke ville funnet sted dersom Ukraina hadde løst sine interne problemer uten blodsutgytelse og bruk av makt, sier Sjoigu.

Tirsdag ble det offentliggjort en nederlandsk rapport som konstaterte at Malaysia Airlines' fly MH17 ble gjennomboret av «høyenergiobjekter» på flere steder fra utsiden, og at det malaysiske flyet ikke hadde tekniske problemer før styrten 17. juli. Store deler av Vesten, inkludert USA, hevder at ble skutt ned av prorussiske opprørere i nærheten av Donetsk, ved hjelp av russiske våpen. Moskva nekter for å ha vært involvert.

Etter besøk i både Kiev og Moskva, skal Hishammuddin Hussein reise videre til Amsterdam. 193 av dem som mistet livet i flystyrten var fra Nederland. (©NTB)

Les: Flyet ble gjennomboret (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.