En russisk domstol har forlenget husarresten til den styrtrike forretningsmannen Vladimir Jevtusjenkov, som er siktet for hvitvasking av enorme summer.

66 år gamle Jevtusjenkov, som er en av Russlands rikeste menn, må dermed sitte i husarrest fram til 16. november, da husarresten skal vurderes på nytt.

Jevtusjenkov er eier av og styreleder i selskapet Sistema, og ble i forrige uke siktet for hvitvasking av penger i forbindelse med kjøpet av aksjer i oljeselskapet Bashneft for fem år siden.

Jevtusjenkov hevder han er uskyldig og sier anklagene mot ham er grunnløse, og enkelte kommentatorer sammenligner saken med det politisk motiverte anslaget mot eieren av oljeselskapet Yukos, Mikhail Khodorkovskij, som satt ti år i fengsel før han ble løslatt i fjor.

Les også:
God for over 100 milliarder  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.