Japans regjering er blitt spurt om å revidere sin aggressive solkraftpolitikk, skriver nyhetsbyrået Bloomberg torsdag.

Japans økonomi-, handels- og industridepartementsbyrå for naturressurser og energi uttalte 30. september at regjeringens politikk, som krever at kraftdistributører kjøper fornybar energi, snart kan bli for kostbar.

Fem distributører har allerede sagt at de har suspendert tilføyelser av nye fornybarprosjekter på sine strømnett. Selskapene hevder at overdreven avhengighet til sol potensielt kan sette stabiliteten i strømtilførselen i fare.

Naturressurs- og energibyrået forslår et kutt i landets subsidier til fornybar-sektoren, og en grense på kjøp av fornybar energi av uavhengige kraftprodusenter.

Forslaget har møtt motstand fra enkelte organisasjoner og miljøer, ettersom alternativet til solkraft i Japan er atomkraft - et sensitivt emne etter Fukushima-katastrofen i 2011.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.