To av tre nøkkelindekser endte i pluss etter en ruglete handelsdag. Oppgangen tidlig på dag var blant annet drevet av at flere selskaper la frem bedre kvartalsrapporter enn ventet, men utpå ettermiddagen trakk flere energiselskaper ned.

Et fat WTI-olje med levering om en måned ble tirsdag kveld handlet til 85, 10 dollar fatet, og har falt 3,79 dollar fra dagen før.

Usikre på hvor dypt det stikker

De amerikanske børsene er fortsatt volatile, og analytikere er usikre på om det kraftige nedsalget de siste fire dagene var for kraftig, eller om markedsuroen stikker dypere.

- Gårsdagens nedsalg grenset mot det irrasjonelle, mener John Canally, økonomisk strateg i LPL Financial Group i Boston.

- Det kom ingen selskapsnyheter om inntjening i går, og handelsvolumet var tynt. Det har ikke kommet noen inntjeningsrapporter siden slutten av juli, og det er oppløftende at de første kvartalsrapportene er solide, sier Canally til Bloomberg.

Canally viser til at det er selskapenes inntjening som til syvende og sist driver aksjekursen.

Både Citigroup og Johnson & Johnson la frem tredjekvartalsrapporter i dag som var bedre enn ventet.

Det kommer en rekke kvartalsrapporter denne uken, 53 bare fra S&P 500-selskaper.

Tyder på frykt

CNN Money trekker frem to indikatorer som viser at det  er frykt i markedene. Fryktindeksen VIX, som måler volatilitet, har klatret de siste dagene. Indeksen ligger nå på 24 poeng, en vekst på 40 prosent de siste fem dagene. Når indeksen stiger tyder det på at uroen i markedene øker.

I november 2008, høsten da dert internasjonale finansmarkedet brøt sammen, steg indeksen til 80 prosent.

Ifølge Financial Times er indeksen nå på det høyeste nivået siden statsgjeldskrisen skapte sjokkbølger i finansmarkedene sommeren 2012.

CNN Money viser også til sin egen indeks, CNN Money's Fear & Greed Index. 0 er satt til "ekstrem frykt" mens 100 e "ekstrem grådighet", ifølge CNN. I dag falt den til 0.

- Det er et enormt rødt flagg, og viser at det er ekstrem frykt i markedet, skriver CNN Money.

Les: - En giftig cocktail for oljeprisen

Uro for global vekst

Det er fortsatt bekymring for de globale vekstutsiktene som ser ut til å tynge markedene. Ebola er en bekymring for mange, det er også usikkerheten for hvor dårlig det står til i europeisk økonomi.

 

Nøkkelindeksene ved stengetid på Wall Street:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.