Etter en blandet åpning frisknet handelen til ved de amerikanske utover mandagen.

Teknologigiganten IBM endte ned 7,11 prosent etter å la lagt frem et skuffende kvartalsresultat, noe som lenge tynget Dow Jones-indeksen.

Men utover dagen fokuserte investorene mer på at Apple legger frem resultatene for tredje kvartal etter børsslutt i USA mandag.

Tiltross for det brutale fallet til IBM steg Dow Jones 0,12 prosent. S&P 500 endte opp 0,92 prosent, mens Nasdaq endte opp 1,35 prosent.

Apple endte opp 2,14 prosent.

- Apple er en så synlig aksje at dette kan lette på bekymringene. Selskapet er en bjellesau for forbrukerne, i større grad enn en del andre selskaper: Men hvis Apples resultater skuffer, kan det styrke frykten for at USA ikke kan bli upåvirket av resten av verden, sier direktør for globale investeringer Jeffrey Kleintop i Charles Schwab & Co til CNBC.

- Bortsett fra IBM har vi hatt ganske bra bevegelse så langt. Jo mer investorene kan fokusere på det grunnleggende, eller økonomisk forbedring og inntjening, jo mer sannsynlig er det at de får mot til å investere, sier investeringsdirektør Jack Ablin i BMO Private Bank til CNBC.

I tillegg til Apple-resultatet kan nyheter om Kinas BNP, som slippes etter at USA-børsene stenger, påvirke handelen tirsdag, ifølge CNBC.

- Det som utløste fallet i aksjemarkedene for omtrent en måned siden var økonominyhetene fra Kina midt i måneden. Da begynte det å bli tydelig at det ikke bare gjelder Europa, sier Kleintopp om tegn på lavere økonomisk vekst verden over.

- Investorene er faktisk mer bekymret for generell vekst, enn selskapsresultater, men disse tallene fra IBM hjelper ikke. De fundamentale forholdene i den globale økonomien må ryddes opp i før vi kan ha en bærekraftig oppgang på børsene, sa direktør John Plassard i Mirabaud Securities til Bloomberg News før børsåpning.

De amerikanske nøkkelindeksene ved stengetid:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.