Den legendariske storinvestoren Carl Icahn tror ikke markedsfallet kommer riktig ennå, men investormilliardæren er likevel forberedt på et stort fall i aksjekursen de neste tre til fem årene.

- Jeg er fortsatt bekymret for at vi en dag får et fall, tilsvarende det vi hadde for noen uker siden, men oppturen etterpå vil utebli, sier Icahn, ifølge Reuters.

For en tid tilbake utropte nyhetsmagasinet Time Cahn til USAs viktigste investor.

S&P 500-indeksen har steget over ti prosent i år. Mange investorer har lagt oktoberfallet bak seg, og viser til at lave renter og fusjoner og oppkjøp vil fortsette å løfte markedene, ifølge Reuters

Men Icahn er mer bekymret og spår en nedtur.

- Spørsmålet er egentlig bare når det skjer, mener jeg. Det kan skje om tre år, om tre måneder, eller tre dager. Men jeg tror virkelig det kommer en større korreksjon senest neste tre til fem år, sier 78-åringen, ifølge Reuters.

Shorter

Investoraktivisten tar allerede sine forholdsregler.

- Vi shorter S&P-selskaper mot en svært stor portefølje. Vår fordel er at vi ikke trenger å bekymre oss så mye for hedgefond-partnere, sier Icahn, som i en årrekke har presset ledelsen i noen av verdens største selskaper til å gjøre som han sier for å få opp aksjekursen.

Icahn mener oljeselskapene, som nå sliter med lavere etterspørsel etter å ha tjent enkle penger, kan være være inne i en reell boble.

Tror ikke på et "grusomt krakk"

Styreformann og direktør for aksjeforvalteren WL Ross & Co, Wilhelm Ross, tror kollaps i oljeprisene vil avverges fordi produsentene vil redusere produksjonen, men heller ikke han tror oljeprisene skal opp igjen med det første.

Selv om Ross ikke venter et "grusomt krakk" i aksjemarkedene med det første, men han mener likevel geopolitisk uro og inflasjon fortsatt kan få den siste oppturen til å spore av.

- Markedet har en tendens til å gå lenger i begge retninger enn man kan forvente. Jeg tror de store bekymringene er geopolitiske bekymringer, og dette blant tingene vi har vært urolige for i hele år. Jeg er også bekymret for at deflasjon kan bli et problem, sier Ross til CNBC.

- Markedene lever på lånt tid

Aksjemilliardæren som har tjent en formue på å være "skraphandler" i markedene.

- Jeg tror markedene lever på lånt tid fordi investorene ikke har noe alternativ, sier Ross til CNBC.

- Alle er livredde for lange renter, etter som vi vet at renten skal opp. Rentepapirer med kort løpetid gir deg ingen avkastning. Råvarer går kun en vei - nedover. Så hvor ellers kan du plassere penger, med mindre du vil kjøpte en Giacometti-figur til 100 millioner dollar?

Les også:

Investorlegende mener Apple-aksjen er en «no-brainer»

Buffett-indikator blinker selg! selg!

Det er ikke bra for samfunnet eller dine barn at de arver hundrevis av millioner av dollar

Forbløffende fakta om Warren Buffetts suksess og rikdom

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.