Forskere ved University of New South Wales (UNSW) i Australia melder om ny verdensrekord i effektivitet fra solceller ved å «trimme» brukte solceller, skriver sciencedaily.com.

I forsøkene som har foregått i Sydney har man klart å konvertere over 40 prosent av solstrålene som treffer solcellene til elektrisitet.

- Vi har benyttet kommersielt tilgjengelige solceller, men på en ny måte, så disse forbedringene er tilgjengelige for solcelleindustrien med en gang, sier UNSW-professor Martin Green.

Testet og bekreftet i USA

I 2013 og 2014 klarte også europeiske forskere å oppnå effektivitetsnivåer på godt over 40 prosent i laboratorieforsøk, men Green og hans kolleger har nå lykkes å få til dette «i virkeligheten».

Forsøkene fra Australia har blitt uavhengig testet og bekreftet i USA av det statlige National Renewable Energy Laboratory (NREL).

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Voldsom vekst i bruken av solenergi


  Japan vurderer å begrense solkraft