Amerikanske børser åpnet ned tirsdag etter at børsindekser i store deler av verden faller.

Utover handelsdagen hentet de brede indeksene seg noe inn igjen, og Nasdaq endte i pluss.

Tidligere tirsdag ble det kjent at fra neste måned vil kun gjeld som blir indentifisert av lokale kinesiske myndigheter bli refinansiert ved bruk av kommunale obligasjoner eller fond, ifølge utkast til dokumenter fra finansdepartementet i Kina. Det bidro til et salg av mer risikabel gjeld i Kina.

Bevegelsen bidro til et bredt fall i aksjemarkedene både i Kina og resten av verden. I Europa ble aksjemarkedene dessuten tynget av et kraftig fall på børsen i Hellas, som følge av ventet nyvalg.

Det knyttes samtidig bekymring rundt rentemøtet i den amerikanske sentralbanken Federal Reserve (Fed) neste uke. Det er blant annet usikkert om Fed-styret vil beholde formuleringen om at rentene skal holdes nede i «betydelig tid».

- Det er en følelse om at Fed beveger seg raskere enn nødvendig i retning innstramminger. Markedene vil mislike at Fed dropper «betydelig tid»-formuleringen. Fed må dessuten vurdere fallet i oljepriser og effekten det kan ha på inflasjonen, sier strategisjef Thomas Thygesen i SEB til Bloomberg News.

- Overskriftene appellerer til bekymringen rundt den globale veksten, men den amerikanske økonomien fortsetter å bedre seg. Alle som har hevdet dette synet har blitt belønnet de siste årene, sier direktør Bryan Novak ved Astor Investment Management til Wall Street Journal.

Mr. Novak er bullish på amerikanske aksjer, og sier til avisen at en bred nedgang markedet trolig vil trolig være kortvarig. 

- Vi kan ikke se noen ekstraordinær informasjon som gjør at vi endrer vårt syn, sier Novak til Wall Street Journal.

Slik endte nøkkelindeksene på Wall Street:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.