Irland blir dermed det fjerde landet som vedtar en symbolsk parlamentarisk støtte til anerkjennelsen av Palestina etter Frankrike, Storbritannia og Spania.

Sverige har gått enda lenger da regjeringen formelt anerkjente staten Palestina.

De symbolske markeringene reflekterer en voksende frustrasjon over at forhandlingene om en tostatsløsning er fastlåst.

Selv om det var venstreorienterte Sinn Féin som la fram forslaget, fikk det støtte i alle partier slik at det var unødvendig med en avstemning.

I resolusjonen blir regjeringen oppfordret til «offisielt å anerkjenne staten Palestina på basis av grensene fra 1967 med Øst-Jerusalem som hovedstad, slik FN-resolusjoner fastslår».

En slik anerkjennelse ville være et positivt bidrag til en tostatsløsning på den israelsk-palestinske konflikten, heter det i resolusjonen.

Regjeringen er ikke bundet til å følge opp resolusjonen, men utenriksminister Charlie Flanagan sier at Irland i prinsippet støtter en palestinsk stat i og med at landet alltid har gått inn for en tostatsløsning.

Les også:
Tetter «spritslusa»
- Her bodde 13 bilvaskere
Leiligheter blir inntil 400.000 kroner billigere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.