Irske Aer Lingus' tyske toppsjef Christoph Mueller har sagt ja til å stå i spissen for gjenoppbyggingen av Malaysia Airlines, skriver Check-in.dk.

Først snudde han Aer Lingus rundt og gjorde flyselskapet lønnsomt i et ellers sterkt presset europeisk marked. Men nå står han foran en mye større oppgave:

1. mai neste år tiltrer Mueller stillingen som øverste direktør for det nye privateide selskapet som vil bli etablert på restene av det nåværende statseide og kriserammede Malaysia Airlines.

Mueller kom til Aer Lingus i 2009 og har kontrakt med selskapet frem til 30. april neste år.

Kriseår for Malaysia Airlines

2014 ble et kullsvart år for Malaysia Airlines, som ble rammet av to flyulykker: Først forsvant et Boeing 777-fly med rutenummer MH370 8. mars fra radaren på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Fortsatt har man ikke funnet en eneste vrakrest fra flyet, og hendelsen anses som et stort mysterium.

17. juli ble et annet Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines skutt ned over Ukraina, da flyet med rutenummer MH017 var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur. Man vet fortsatt ikke om det var ukrainske soldater eller russiske separatister som sto bak nedskytingen.

Christoph Mueller er kjent som en frittalende toppsjef i flybransjen. Under World Low Cost Airlines Congress i London i september sa han til DN at han spår et blodbad i bransjen neste år, og at billettprisene skal videre ned.

- Det blir et blodbad og det har allerede startet, sa han.

Les hele saken her: – Det blir et blodbad, og det har allerede startet


 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.