Prinsessen, som er kong Felipes søster, ble tidligere i år anklaget for å være involvert i hvitvasking og skatteunndragelse.

Tiltalen mot henne er frafalt, men en domstol har likevel funnet at hun dro fordel av ektemannens angivelige ulovligheter. Hun sto dermed sivilt ansvarlig for å dekke 587.000 euro, eller nesten 5,5 millioner kroner.

Domstolen på Mallorca, hvor saken etterforskes, opplyser at den allerede har mottatt beløpet.

Prinsesse Cristinas advokat sa forrige uke at prinsessen umiddelbart ville betale kravet i sin helhet for å gjøre opp for sitt ansvar i saken.

Prinsessen ble trukket inn i saken etter at det ble åpnet etterforskning mot ektemannen Inaki Urdangarins forretningsvirksomhet. Påtalemyndigheten mener han må tiltales for underslag og hvitvasking.

Ektemannen er sammen med en tidligere forretningspartner anklaget for å ha underslått 6 millioner euro fra offentlige midler tildelt en veldedig stiftelse. Selv har prinsesse Cristina forklart at hun stolte på ektemannen og ikke visste noe om forretningene hans. (©NTB)

Les også:

Kraftig økning i antall hvitvaskingstips

Prinsesse Cristina anker tiltalebeslutning  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.