Politiet mener det er blitt hvitvasket et beløp på om lag 10,5 millioner euro på vegne av to tidligere IRA-medlemmer, ifølge en pressemelding. Én av de sju pågrepne i saken er en norsk kvinne, skriver Spaniaavisen.

Pengene skal stamme fra smugling av tobakk og alkohol. Hvitvaskingen skal primært ha foregått gjennom eiendomskjøp.

De øvrige pågrepne i saken er tre irer og en spanjol. Både den spanske og norske statsborgeren er advokater, ifølge Lanzarote Information.

Nettstedet skriver at de tidligere IRA-medlemmene møtte i retten 1. januar. Den ene ble løslatt mot kausjon, mens siktelsen mot den andre opprettholdes.

Det norske Utenriksdepartementet er gjort kjent med saken, men har så langt ikke snakket med kvinnen, opplyser pressevakt Eskil Sivertsen til NTB.

– Vi vil tilby konsulær bistand på ordinær måte, forteller Sivertsen.

Les også:
Omsetningshopp for Thons kjøpesentre

Aldri før har det blitt solgt flere Rolls-Royce  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.