Overskudd av kontorlokaler i kombinasjon med en kommende økonomisk resesjon gir en skarp endring i leieprisene for næringslokaler i Moskva.

Eiendomsselskapet Cushman & Wakefield venter en nedgang på mellom 30 og 40 prosent for kontorlokaler, mens eiendomsselskapet CBRE renger med en fall på rundt 20 prosent, skriver The Moscow Times.

Hovedårsaken er overskudd av kontorlokaler. Ved årsskiftet var bare 83 prosent av Moskvas kontorlokaler utleid. Luksuriøse lokaler er overrepresentert blant de ledige lokalene, skriver avisen.

Toppøkonom advarer om konkursbølge i Russland  

En halvert oljepris og økonomiske sanksjoner mot Russland fra vestlige land påvirker også leieprisene, som hittil har vært satt i amerikanske dollar.

Nå er det økende press på eiendomsselskapene for å gå bort fra dollar som valuta.

- Leietakerne har fokus på kostnadskutt og stadig flere utleiere er lydhøre for å endre valuta for lokalleie, sier Yulia Bogomol, sjef for markedsovervåking i Cushman & Wakefield til Moscow Times.

Konsekvensen om de ikke gjør det er enda flere konkurser og nedskjæringer som fører til flere ledige lokaler og sviktende inntekter for eiendomsselskapene.

Les også:
Toppøkonom advarer om konkursbølge i Russland
Denne drikken øker mest hos Vinmonopolet
Tror på oljepris under 40 dollar fatet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.