Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Vi trenger et mer begrenset antall målsettinger som er ambisiøse, enkle å forstå og realistiske. Å kunne måle måloppnåelse må også være mulig, skriver utenriksminister Børge Brende (bildet) og helseminister Bent Høie i en kommentar i The Lancet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Vi trenger et mer begrenset antall målsettinger som er ambisiøse, enkle å forstå og realistiske. Å kunne måle måloppnåelse må også være mulig, skriver utenriksminister Børge Brende (bildet) og helseminister Bent Høie i en kommentar i The Lancet. Foto: Skjalg Bøhmer Vold les mer

FN

Brende og Høie kritiserer vanskelige FN-mål

Utenriksminister Børge Brende (H) og helseminister Bent Høie (H) mener de foreslåtte nye FN-målene for bærekraftig utvikling er for omfattende og kompliserte.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

I en kommentar i legetidsskriftet The Lancet lørdag går de to statsrådene ut mot FNs pågående arbeid for å utforme nye mål for bærekraftig utvikling.

Så langt har FNs arbeidsgruppe foreslått 17 overordnede mål og 169 konkrete målsettinger, som er for mye, mener Brende og Høie.

– Det er altfor mange målsettinger for politikere å forholde seg til. Vi trenger et mer begrenset antall målsettinger som er ambisiøse, enkle å forstå og realistiske. Å kunne måle måloppnåelse må også være mulig, skriver de to statsrådene.

De oppfordrer FN til å utforme enklere målsettinger for arbeidet, og viser til FNs tusenårsmål, som ifølge ministrene er «vakkert enkle».

De nye målene for bærekraftig utvikling skal erstatte FNs tusenårsmål når disse utløper i 2015. (©NTB)

Utenriks Utvikling Politikk Bent Høie Børge Brende FN
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.