Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
IKKE TA FOR GITT. Ikke siden andre verdenskrig har så mange mennesker vært på flukt. Vi må mobilisere for å unngå at det vi har kjempet for drives tilbake, mener Børge Brende. Foto: Lise Serud, NTB Scanpix
IKKE TA FOR GITT. Ikke siden andre verdenskrig har så mange mennesker vært på flukt. Vi må mobilisere for å unngå at det vi har kjempet for drives tilbake, mener Børge Brende. Foto: Lise Serud, NTB Scanpix les mer

Politikk

– Kan ikke ta framgang for gitt

Verdenshandelen er åttedoblet siden 1970. - Men kriseåret 2014 viser at utviklingen ikke er lineær, sier utenriksministeren.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Aldri før har så mange nytt så godt av så mye velstand og samarbeid, mener utenriksminister Børge Brende (H). Han advarer likevel mot å ta framgangen for gitt.

– Verdenshandelen er åttedoblet siden 1970. Antallet ekstremt fattige er halvert. Flere lærer å lese og skrive og er sikret god helse. Men kriseåret 2014 viser at utviklingen ikke er lineær. Vi kan ikke ta framgang for gitt, sa Brende i sin utenrikspolitiske redegjørelse for Stortinget torsdag.

Som eksempler nevnte utenriksministeren Russlands brudd på folkeretten i Ukraina, internasjonal terrorisme, konfliktene i Midtøsten og menneskesmuglingen over Middelhavet.

– Ikke siden andre verdenskrig har så mange mennesker vært på flukt. Vi må mobilisere for å unngå at tiår med fremgang for demokrati, menneskerettigheter, frihandel og internasjonalt samarbeid drives tilbake, sier han.

Les også på Dn.no:

Flere unge ble uføretrygdet

Bremser investeringene

Norwegian stiger fem prosent, SAS faller tre prosent  

Utenriks Politikk
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.