Japan, Kina og Sør-Korea la konfliktene seg imellom til side og møttes til samtaler om hvordan de skal øke turismen i de tre landene til 30 millioner besøkende på fem år.

Den japanske turismeministeren Akihiro Ota møtte sine kollegaer Li Jinzao fra Kinas nasjonale turismeadministrasjon og Kim Jong-Deok fra Sør-Korea i Tokyo søndag, ifølge Jiji Press og Kyodo News.

Møtet skal være det første mellom de tre turismeministrene på fire år og kommer i forkant av vinter-OL i Sør Korea i 2018 og sommer-OL i Japan i 2020.

Ministrene ble enige om å sette et mål om å øke antall besøkende mellom landene til 30 millioner i 2020, fra rundt 20 millioner i fjor, ifølge mediene.

De tre tar også sikte på å jobbe sammen om en «besøk Øst-Asia»-kampanje for å tiltrekke turister fra andre land under sportsarrangementene.

Initiativet kommer samtidig som det er ulmende territorielle konflikter mellom de tre landene.

I Beijing kunngjorde statlige medier lørdag at Kina vil lage en «svarteliste» av turister som oppfører seg dårlig når de er i utlandet, etter en rekke pinlige hendelser.

 

Les også: Tungsolgte herskapshus

Mislykket, uglesett og oversett. Men de kan redde Norge «etter oljen»

Statoil er for skittent for Venstre

Hybrid for direktøren ...(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.