Nordmennene har det etter forholdene bra, selv om de må være tålmodige med utreisen.

– Den store utfordringen er å få folk ut. Det går for få fly, og de som går, er fulle, sier ambassadør Kjell Tormod Pettersen til NTB onsdag.

– Men vi har akkurat fått sendt av gårde blant andre en stor gruppe elever fra Seljord folkehøyskole. De fikk være med et Norwegian-fly som var kommet ned med hjelpesendinger og som derfor hadde plass til å ta med seg folk tilbake, sier han.

Helt siden skjelvet rammet, har den norske ambassaden i Katmandu hatt dørene åpne for nordmenn som trenger hjelp, men ambassadør Pettersen sier de har fått svært få henvendelser.

– Vi har tilbudt folk å overnatte her på ambassaden dersom de ønsker det, men kun 15-20 personer har takket ja til det hvert døgn. Norske turister i Nepal er vant til røffe forhold og vant til å innrette seg. De er tålmodige og vet at ting tar tid, sier han.

Det var om lag 300 nordmenn i Nepal da jordskjelvet kom, og fortsatt er det i underkant av fem nordmenn som det ikke er gjort rede for. Den norske ambassaden har i samarbeid med de andre nordiske ambassadene i Nepal oppsøkt flere sykehus for å lete etter nordiske borgere som kan ha blitt skadd.

– Men så langt har vi ikke funnet noen, sier Pettersen.

 

Les også: Rekordavkastning for Oljefondet

Milliongebyr for kartell-virksomhet

Norsk oppkjøpsfond gjør dansk gründer til milliardær

Svenskene stopper butikksalget av paracetamol(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.