Ni mennesker er drept og 18 er såret i en skuddveksling mellom rivaliserende motorsykkelbander i Waco i Texas.

Ifølge politiet i Waco fant bandeslagsmålet sted på parkeringsplassen utenfor restauranten Twin Peaks, som tilhører en kjede der lettkledde kvinner står for serveringen.

Restauranten ligger på kjøpesenteret Central Texas Marketplace i Waco, som er et travelt sted om søndagene.

Tre bander

Minst ni mennesker er drept, bekrefter en talsmann for politiet i Waco, W. Patrick Swanton, overfor avisa Waco Tribune-Herald.

Opptil fem ulike motorsykkelbander skal ha deltatt i bandeoppgjøret søndag formiddag lokal tid, der det ble brukt store mengder våpen.

– Dette er svært farlige og kriminelle motorsykkelbander, sier Swanton.

Strømmer til Waco

Politiet i Waco frykter at bandekrigen skal utarte ytterligere etter å ha mottatt meldinger om at medlemmer av MC-gjenger fra hele Texas er på vei til Waco.

Flere av vitnene til søndagens sammenstøt ved Twin Peaks er derfor flyttet til tryggere omgivelser, og politiet har skjerpet beredskapen i byen.

Central Texas Marketplace ble stengt før tiden søndag, av frykt for sikkerheten til de handlende.

– Det er ikke trygt å holde åpent lenger, sier Swanton.

30 skytevåpen

Øyenvitner beskriver situasjonen som kaotisk og krigslignende, og det samme gjør politifolk på stedet.

– Kanskje så mange som 30 skytevåpen ble avfyrt på parkeringsplassen, forteller 37 år gamle Michelle Logan, som selv var i restauranten.

– Jeg har i løpet av mine 34 år i politiet aldri sett et så voldelig åsted. Det er blod over alt, sier Swanton.

Han mener at det er et under at ikke uskyldige sivile, blant dem mange restaurantgjester i nærheten av parkeringsplassen, ble truffet under skuddvekslingen.

Politiet beslagla over 100 våpen, alt fra skytevåpen til kniver, kjeder, køller og klubber etter slagsmålet, og en rekke bandemedlemmer er pågrepet.

Politiet aksjonerte

En innsatsstyrke fra politiet var på stedet og åpnet ild under bandeslagsmålet, men det er uklart om noen av ofrene ble drept av politiet.

– Dette var en av de verste skuddvekslingene vi har hatt her i byen. De begynte å skyte på folkene våre, forteller Swanton.

Ifølge han kunne flere liv ha gått tapt og uskyldige ha blitt ofre dersom ikke politiet hadde grepet inn.

– Politiets inngripen har spart liv ved at de hindret at dette skulle spre seg på en travel søndagsmorgen, sier han.

Waco ble verdenskjent etter en konflikt mellom en religiøs sekt og politiet i 1993, som endte med at sektens anlegg gikk opp i flammer og 75 mennesker mistet livet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.