Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble vil ikke lenger klart avvise at Hellas kan gå statsbankerott, skriver Wall Street Journal.

På spørsmål om han ville gjenta forsikringen han ga på slutten av 2012 om at Hellas ikke ville gå statsbankerott, sa Schäuble følgende til Wall Street Journal og den franske avisen Les Echos onsdag:

- Jeg vil tenke meg svært godt om før jeg gjentar dette i dagens situasjon. Den suverene, demokratiske avgjørelsen til det greske folket har satt oss i en veldig vanskelig situasjon.

Schäuble refererte til det greske valget i januar som endte med en radikal venstre-regjering.

Bankvirksomhet i stå

Han gjentar også at noen samtale om et tredje redningsprogram ikke kommer på tale før det nåværende redningsprogrammet har blitt sluttført.

Danske Børsen skriver torsdag at den normale bankvirksomheten til de fire storbankene i Hellas stort sett er gått i stå, og at de bare overlever i kraft av den enorme likviditetstilførselen fra den europeiske sentralbanken ECB.

Kredittvurderingsselskapet Moodys advarte onsdag ifølge theguardin.com om at det nå er stor risiko for at det kan bli innført kapitalkontroll i Hellas, som betyr at bankkonti kan bli frosset.

Les også: - Selvfølgelig finnes det nok fantasi til å forestille seg hva som kan skje



- Hellas klarer ikke IMF-innbetaling 5. juni
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.