Den myanmarske marinen har brakt 208 personer i land i det som er landets første redningsaksjon rettet mot de mange båtflyktningene som driver rundt på havet.

Redningsaksjonen ble gjennomført torsdag, ifølge tjenestemann Tin Maung Swe i den vestlige delstaten Rakhine.

– Et marineskip fant to båter mens det patruljerte, sier Swe nyhetsbyrået AFP.

– Rundt 200 bengalere var om bord på en av båtene, sier tjenestemannen videre.

«Bengalere» brukes ofte av myanmarske myndigheter til å beskrive den muslimske rohingya-minoriteten. Rundt 1,3 millioner bor i landet, men de blir ansett som ulovlige innvandrere.

Ifølge myanmarske myndigheter er alle de 208 personene fra Bangladesh, og menneskesmuglere planla å sende dem til Thailand.

Myanmar har vært under internasjonalt press for å håndtere den humanitære krisen som er utløst av at tusener har flyktet fra landet i båter på vei til andre land i regionen. Anslagsvis 7.000 migranter fra Myanmar og Bangladesh driver nå rundt i skrøpelige farkoster på havet.

Utenriksministrene fra Malaysia og Indonesia samt en amerikansk statssekretær var torsdag i Myanmar for å drøfte situasjonen, hvor Myanmar for første gang sa seg villig til å delta i debatten. Myndighetene har hele tiden avvist at myanmarsk politikk overfor rohingyaene har bidratt til krisen.

Les også:
Bombeangrep mot moské i Saudi-Arabia  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.