- Det kommer til å bli mye lyd, mange opp- og nedturer. Du kommer til å høre den ene dagen at noe er mulig, den neste at noe annet er umulig, sier den britiske statsministeren om EU-forhandlingene han har lovet de britiske velgerne.

Planen er å reforhandle avtalen og så la EU-skeptiske briter avgjøre den videre skjebnen til medlemskapet i en folkeavstemning innen utgangen av 2017.

- Jeg er trygg. Jeg mener det er i alles interesse, sier Cameron ifølge nyhetsbyrået AFP på EU-toppmøte i Riga om muligheten for en avtale med EU.

- Jeg skal ikke påstå at jeg ble møtt av en mur av kjærlighet da jeg ankom, innrømmer han dog før han setter kursen mot en rekke europeiske hovedsteder fremover for å sanke støtte.

Etter et sterkt valg for De konservative tidligere i mai har Cameron gitt finansminister George Osborne ansvaret for forhandlingene med Brussel. Mandag drar EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker til London for å diskutere britenes planer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.