Samarbeidet inkluderer opprettelsen av et senter ved det bulgarske grenseposten i Kapitan Andreevo, som ligger ved Tyrkia og Hellas. Senteret skal brukes av de tre landene til å utveksle informasjon.

- Denne avtalen sikrer et større samarbeid mellom tre land som står overfor det samme problemet, nemlig ulovlig innvandring, kriminalitet og terrorisme, sier den bulgarske innenriksministeren Mumyana Bachvarova etter signeringen av avtalen i Sofia.

Tyrkia huser i øyeblikket cirka to millioner flyktninger, mange av dem fra krigsherjede Syria. Tusenvis av dem prøver å ta seg over til EU for, noe som har fått myndighetene i Ankara og Sofia til å bygge gjerder for å stoppe flyktningstrømmen.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.