Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

TVITRER: Dronning Elizabeth av Stobritannia ved Vitenskapsmuseet i London. FOTO: Skjermdump/Twitter
TVITRER: Dronning Elizabeth av Stobritannia ved Vitenskapsmuseet i London. FOTO: Skjermdump/Twitter les mer

Storbritannia

Dronning Elizabeth avslører ny EU-folkeavstemning

Holder trontale i Parlamentet onsdag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Storbritannias forhold til EU og detaljer om en folkeavstemning om EU-medlemskapet vil være hovedinnholdet i dronning Elizabeths trontale i Parlamentet onsdag.

Dronning Elizabeths trontale for David Camerons nye regjering i Parlamentet fungerer som innledning til det parlamentariske året. I den tradisjonsbundne talen skal den 89 år gamle dronningen lese opp Camerons planer for den konservative majoritetsregjeringen. Cameron har på forhånd lovet at talen vil inneholde informasjon om en folkeavstemning om EU-medlemskap innen 2017 og et lovforslag om økt skotsk selvstyre.

Seremonien der dronningen leser opp trontalen og åpner Parlamentet, er full av flere hundre år gamle tradisjoner og symboler. Blant annet gjennomsøker dronningens livgarde kjelleren i Westminster slott, der Parlamentet holder til, før hun kan komme til bygningen. Dette blir gjort for å hindre en gjentakelse av det som skjedde i 1605, da Guy Fawkes forsøkte å sprenge Parlamentet i luften. En gruppe politifolk gjennomfører et mer moderne søk etterpå.

Det er også tradisjon for at ett av medlemmene av regjeringspartiet i Parlamentet må oppholde seg i Buckingham Palace som et «gissel» for å sikre at dronningen vender helskinnet tilbake. I år er det Kris Hopkins fra det konservative parti som er utvalgt.

Les også:
 

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Utenriks Storbritannia
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer