Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Britene skal snart stemme over om de fortsatt skal være medlem av EU. På bildet henger det britiske flagget Union Jack over Elizabeth Street in London. Foto: Suzanne Plunkett/Reuters/NTB scanpix
Britene skal snart stemme over om de fortsatt skal være medlem av EU. På bildet henger det britiske flagget Union Jack over Elizabeth Street in London. Foto: Suzanne Plunkett/Reuters/NTB scanpix les mer

Storbritannia

Slik er ordlyden på spørsmålet til EU-folkeavstemningen

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Britene vil bli bedt om å stemme ja i den kommende folkeavstemningen om de ønsker å forbli i EU.

Spørsmålet de skal svare på i folkeavstemningen er: «Bør Storbritannia fortsette å være medlem av Den europeiske union?».

Ordlyden på stemmeseddelen er viktig fordi tilhengerne av EU nå kan drive valgkamp som ja-alternativet, noe som kan oppfattes som mer positivt enn motstandernes nei-kampanje.

Vil reformere EU

Regjeringen kom med opplysningen om ordlyden før loven som åpner for folkeavstemningen blir lagt fram for Parlamentet torsdag.

Statsminister David Cameron er selv tilhenger av at Storbritannia blir i EU, men han vil kreve reformer i EU som han håper skal være nok til å sikre at flertallet også stemmer for å fortsette i Unionen.

 

Les også: Dronning Elizabeth avslører ny EU-folkeavstemning


Euroskeptiker blir ny finsk utenriks- og EU-minister

 

 

Utenriks EU David Cameron Storbritannia
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.