Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Melinda Gates kunngjorde onsdag at stiftelsen hun har opprettet med ektemannen, nå gir milliarder til å bekjempe sult. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix
Melinda Gates kunngjorde onsdag at stiftelsen hun har opprettet med ektemannen, nå gir milliarder til å bekjempe sult. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB scanpix les mer

Melinda Gates

Gates-stiftelsen gir milliarder til kampen mot sult

Bill og Melinda Gates' stiftelse vil bruke rundt 6 milliarder kroner til å bekjempe sult i løpet av de neste seks årene. Dermed dobler stiftelsen sitt nåværende bidrag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Melinda Gates kom med kunngjøringen i Brussel, der hun onsdag oppfordret europeiske ledere til å prioritere ernæring til kvinner og barn.

Mye av summen på 776 millioner dollar skal brukes i India, Etiopia, Nigeria, Bangladesh og Burkina Faso, der mange lider av underernæring, ifølge en uttalelse fra stiftelsen.

– Underernæring er den underliggende årsaken til nær halvparten av alle dødsfall for barn under fem år. Over for lang tid har verden investert for lite i ernæring. I dag ser vi en mulighet til å endre dette, sier Gates.

Den veldedige stiftelsen Bill & Melinda Gates Foundation jobber globalt med å bekjempe sykdommer og fattigdom.

Bill Gates tjente milliarder som grunnlegger av Microsoft. (©NTB)

Utenriks Microsoft Bill Gates Melinda Gates
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.