Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Årets avis på nett og papir!

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
STRID. Flere folkevalgte stilte med plakater mot TTIP, frihandelsavtalen EU og USA forhandler om, i EU-parlamentet onsdag. Foto: Vincent Kessler/ Reuters / NTB scanpix
STRID. Flere folkevalgte stilte med plakater mot TTIP, frihandelsavtalen EU og USA forhandler om, i EU-parlamentet onsdag. Foto: Vincent Kessler/ Reuters / NTB scanpix les mer

EU

Full strid om handelsavtale i EU-parlamentet

EU-parlamentet er splittet om frihandelsforhandlingene med USA og utsetter både en debatt og en avstemning om forhandlingene.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Tirsdag ble avstemningen om hvilke anbefalinger forsamlingen vil spille inn til forhandlingene, utsatt. Dagen etter ble så hele debatten om de omdiskuterte frihandelsforhandlingene mellom EU og USA utsatt.

Den offisielle årsaken er at det har kommet inn over 200 endringsforslag.

Ett av stridstemaene er det såkalte ISDS-systemet for hvordan selskaper kan gå til sak mot en stat dersom de mener lokale krav truer investeringen deres. I Europa er flere bekymret for at systemet er for svakt, og at amerikanske selskaper kan bruke det til å undergrave EUs regler innen helse og miljø.

Fra noen av Parlamentets grupper lyder nå anklager om at forsamlingens leder, Martin Schulz fra den sosialdemokratiske gruppen S & D, utsatte avstemningen på grunn av intern uenighet om nettopp ISDS.

Det er ikke satt noen ny dato for verken debatt eller avstemning i EU-parlamentet i Strasbourg.

Les også:
- Dette har vi ikke sett på veldig lenge
Slik tror de norsk næringsliv ser ut om fem år
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre»

Utenriks EU
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.