Denne gangen rammes også bønder som sitter på vannrettigheter som stammer fra begynnelsen av 1900-tallet. Forrige gang de måtte spare på vannet, var for rundt 40 år siden.

I California gjelder prinsippet om at bøndene med de eldste vannrettighetene rammes sist i en krisesituasjon. Nå er det kun de med rettigheter som ble utstedt før 1904, som kan pumpe i vei som før.

Delstatens guvernør Jerry Brown ble kritisert da han tidligere i år innførte vannrestriksjoner som ikke omfattet bøndene. Begrunnelsen da var at jordbruket er svært viktig for Californias økonomi.

I over tre år har California vært rammet av tørke og høye temperaturer som forverrer konsekvensene av nedbørsmangelen. Forskere mener temperaturer på dette nivået er blitt mer sannsynlig som følge av global oppvarming.

Se også:

Spraylakkerer plenen grønn

Spraylakkerer plenen grønn
Tørken i California får huseiere til å ty til uvanlige tiltak.
01:12
Publisert:

California forbyr denne delikatessen

California forbyr denne delikatessen
Søndag ble det ulovlig å produsere foie gras i den amerikanske delstaten. I Frankrike rister de på hodet over loven.
01:13
Publisert:
 

 

Les også: Satser alt på ny oljeopptur

Den mystiske rettighetsforkjemperen

DNB-kunder får erstatning - på én betingelse

Øltørke truer sommergleden i Danmark(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.