Det begynner å gå tomt for varer i greske dagligvarebutikker. Importører og produsenter får ikke betalt sine leverandører ettersom landets banker er stengte, melder den greske avisen Ekathimerini.

Etter at den greske finansministergruppen søndag besluttet å stenge landets banker og innføre kapitalkontroller, har grekere over hele landet tatt ut penger og hamstret dagligvarer for å sikre seg mot en eventuell krise.

Like etter helgen var flere milliarder euro tatt ut av minibankene. Nå ser det altså ut til at butikkhyllene også tømmer seg. Både greske nyhetsmedier og personer på sosiale medier melder om de samme problemene. Den greske journalisten Omaira Gill skriver på Twitter at dagligvarene «flyr av butikkhyllene raskere enn supermarkedene kan ta inn nye varer ».

Søndag valgte ECB å ikke øke nødlånene til greske banker, som har vært avgjørende for å holde bankene gående. Dette var en utløsende årsak til at Hellas stengte bankene fra og med mandag. Siden da har Hellas misligholdt en betaling på 1,6 milliarder til IMF, som det første utviklede landet noensinne, og tirsdag annonserte storkreditoren EUs krisefond (EFSF) at den vurderer misligholdet som et «konkurstilfelle».

Les mer om Hellas på DN.no:

EU-kreditor mener Hellas er konkurs

Tsipras gir seg på nesten alle punkter

Les også på DN.no

Slik tjente han 15 milliarder på Netflix

- Det er nå boblen sprekker

Se DNTV:

Slik lokker de unge til å spare
- Skal du kjøpe bolig i Oslo, bør du starte sparingen nå, er rådet Nordea gir til 18-åringer.
01:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.