Opposisjonspolitikeren Charles Santiago ba søndag landets korrupsjons- og økonomietater om å etterforske statsminister Najib og hans familie for underslag av penger fra fondet 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

– Jeg mener det er rettferdiggjort å be om at Najibs families finanser fryses av regjeringen som en del av etterforskningen, sa Santiago til journalister etter å ha levert en rapport om de påståtte underslagene til politiet.

Opposisjonspolitikeren ba også Najib om å ta permisjon mens saken mot ham etterforskes.

Bakgrunnen for saken er en artikkel i den amerikanske avisen The Wall Street Journal fredag om at beløp tilsvarende 700 millioner dollar ble flyttet mellom offentlig etater, banker og enheter knyttet til 1MDB og endte opp på Najibs personlige kontoer i fem forskjellige betalinger.

Ifølge avisen var den største transaksjonen på et beløp tilsvarende 4,9 milliarder norske kroner. En annen transaksjon tilsvarende nærmere 500 millioner kroner ble utført i mars, to måneder før valget på ny nasjonalforsamling, ifølge avisen.

Statsministeren avviser avisens påstander som grunnløse. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.