Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier de har unngått 'grexit', her snakker han med media etter møtet mandag. Foto: Geert Vanden Wijngaert, AP/NTB Scanpix
Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier de har unngått 'grexit', her snakker han med media etter møtet mandag. Foto: Geert Vanden Wijngaert, AP/NTB Scanpix les mer

Krisen i Hellas

Tsipras: – Vi kjempet en hard kamp

Hellas' statsminister Alexis Tsipras sier den nye avtalen med eurolandene gir mulighet for vekst, men at landet står overfor tøffe beslutninger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Vi har kjempet en hard kamp. Nå står vi overfor tøffe beslutninger, sier Tsipras, som sier avtalen vil gjøre at Hellas blir værende i eurosonen.

– Avtalen er vanskelig, men vi har unngått ønskene om å flytte statlige aktiva utenlands. Vi har unngått økonomisk kvelning og bankkollaps, sier den greske statsministeren.

– Vi har tatt ansvar for å unngå de mest ekstreme forslagene fra konservative sirkler i Europa. Byrdene fra avtalen vil bli fordelt basert på sosial rettferdighet. De som ikke betalte i løpet av kirsen, vil betale denne gangen, legger han til.

Følg Hellas-krisen på DN.no

Se DNtv: Effektiv trening for hele kroppen

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger
Utenriks Hellas Krisen i Hellas
Bli Varslet

Ikke gå glipp av noe!

Du kan få en epost hver gang vi skriver om dette.

Anbefalte videoer