Ulykken skjedde i 2012, da den 62 år gamle fabrikkarbeideren Jose Melena skulle inspisere en over 10 meter høy trykkoker i tunfiskgigantens fabrikk i Santa Fe Springs i California.

Arbeidskollegaer innså ikke at han var inne i trykkokeren og skrudde den på, noe som resulterte i at Melena ble kokt i hjel.

Bumble Bee Foods har nå gått med på et forlik og må ut med en bot på nærmere 50 millioner kroner, det meste en bedrift i California noensinne har betalt i forbindelse med en arbeidsulykke som bare har involvert én ansatt.

Bumble Bee Foods må også betale drøyt 12 millioner kroner i erstatning til Melenas etterlatte, og bedriften skal skifte ut de gamle trykkokerne slik at ingen ansatte noensinne skal behøve å gå inn i dem igjen.

Den over 100 år gamle fiskeforedlingsbedriften, som er USAs største og på ett tidspunkt også var verdens største innen foredling av laks, må som et ledd i forliket også sende ut en offisiell kunngjøring der de tar på seg all skyld for arbeidsulykken som kostet Jose Melena livet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.