Det skriver Financial Times onsdag.

Avisen fremholder at utviklingen i favør av avtalen kommer til tross for en voldsom motstand fra republikanerne og en reklamekampanje til flere millioner dollar mot avtalen.

En jevn strøm av demokrater har uttalt seg i favør av avtalen de seneste dagene, noe som ifølge FT gir Det hvite hus nesten nok stemmer til at president Barack Obama kan legge ned veto mot, eller ved hjelp av såkalt filibustertaktikk å hindre, et forslag som vil stanse atomavtalen.

Patti Murray, en demokrat fra Washington som er partiets fjerde høyest rangerte senator, ble tirsdag den seneste høytstående representant til å støtte avtalen.

- Jeg er overbevist om at det å gå videre med denne avtalen er den beste sjansen vi har til en sterk diplomatisk løsning. Den gir oss en sterkere stilling, samme hva Iran velger å gjøre, og den holder alle våre muligheter tilgjengelige, hvis Iran ikke overholder sin del av avtalen, sa Murray i en kunngjøring tirsdag.

Les også: Pustepause i Asia etter børspanikk

Nesten ingen nye norske oljefelt er lønnsomme

Wall Street ombestemte seg

 

Se også:

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo:

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo
Anundsen
32:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.